Створити тему
Редагувати тему
А якщо:
Гра з відкритим світом, містом тощо, як у ГТА, але:
1. Автомобілі.
Я розумію, що розробка повноцінного кастома автомобілів це багато роботи, тому я б зробив це вже після виходу гри у вигляді великого апдейта або мода-dlc, але кастомозацію я хотів би не тільки в забарвленнях і розмірах дисків, але і дрифт, і можливість приварити якусь дичину куди завгодно.
Далі - автомобілі, що мені не подобається в авто в ГТА, то це функціонал. Я зробив би якусь систему газу іншу, або додав би КПП. Іноді хочеться їхати повільно, але практично неможливо на клавіатурі робити плавно. З поворотами така сама історія, але там це ще складніше. Як варіант використовувати геймпад, vr чи кермо, але що робити з гравцями, які використовують клавіатуру? Виходить, вони залишаються одні.
Друге — функціональність авто — ось у мотоцикла немає функціоналу, на нього сів, поїхав, можна ще дибки вставати. А у авто є шибки, люки, у якихось авто активний спойлер, у якихось дверей на сервах. І це все має рухатися за бажанням гравця, а не лише біп-біп та світло.
2. Предмети.
Потрібно обов'язково додати можливість однак кнопкою класти/брати предмет, а також міняти його на інший. Причому класти ≠ кидати! Тобто підійшов до кав'ярні та взяв у руку каву, підійшов до столу і поклав її на стіл.
Будь-який предмет можна використовувати, класти/брати, кидати (якщо він не великий і якщо це не граната, тк у гранат використовувати = кидати), а також додаткові функції, наприклад прицілювання і стрільба у зброї, система атак у холодної зброї , міні гра зі збирання кубика Рубіка і тд
3. Гра.
По-перше — гравець має світи, і одна карта, гравець може додавати свої карти (спірно). На сервері гравця можуть грати 20 людей, тобто підключення через інтернет ще 19 друзів.
Хост гравець має одну особливість перед іншими: можливість змінювати свої права та права інших гравців. Він може обдарувати себе або іншого гравця правами адміну, права адміну дають можливість використовувати командний рядок, чити тощо.
Чити – окрема тема. По-перше з очевидного: заклик будь-якого транспорту, неписів, предметів тощо. Друге – редактор карт, з можливістю завантажувати свої модельки та модельки з анімаціями. Далі — зміна налаштувань світу на кшталт погоди, спавна неписів, та багато іншого.
Найкрутіше — я додав суперздатності, наприклад великий стрибок, супер швидкість, зміна місцями з іншим гравцем/неписем тощо. Тобто не політ з невразливістю для діяльності адміну, а суперсили для прикольного проведення часу з друзями.
Модифікації — ну, по-перше, це повна підтримка з боку адмін прав, а також встановлення модів без перезавантаження гри. Але все ж таки це складна тема, і швидше за все це було б окреме оновлення на рівні оновлення кастомізації авто.
5. А що власне гра?
Що якщо зробити карту Москви в реальну величину, без московської області? Але Москва буде у стилі стимпанку. У ній буде поєднуватись сучасні футуристичні поїзди, роботи і тд в стилістиці стимпанка. Під стимпанком я маю на увазі не обов'язково саме парові двигуни, точніше не завжди, іноді це якась магія, іноді ще щось. Чи додавати до гри магію? Це складне питання, чи потрібно чітко розуміти рамки цієї магії і звідки вона взагалі. Як з автомобілями у стимпанк стилі? Теж складно, але за те великий розбіг фантазії. Думаю, гра буде про персонажа, якого можна створювати самостійно, але на сюжет це не повинно впливати. Про кримінальну Москву тощо. Про те, як би виглядали 90-ті в стимпанк світі.
6. Персонаж. Ну, по-перше, кастомізація, до облікового запису гравця будуть прив'язуватися всі персонажі, які він створював у своїх світах, за допомогою прав адміну можна користуватися персонажем з іншого світу. Чому це не можна робити без цих прав? 1) інвентар; 2) рівень. Так у персонажа буде рівень, але цей рівень буде прихований від гравця, він прокачуватиметься автоматично, за форматом: чим більше використовуєш – тим більше виходить. Тобто якщо часто віджиматися — станеш сильнішим, якщо часто їздитимемо на авто — покращиться навичка. Така ж історія з боротьбою і магією, якщо її додавати. У персонажа буде кістковий хітбокс, це означає, що будь-які анімації впливають на геймплей, ніяких прямокутників! Як у деяких шутерах.
Доступна кастомізація – зміна тону шкіри, від білого до чорного, зміна кольору шкіри RGB, але при цьому малюнок шкіри зберігається і шкіра завжди схожа на шкіру! Можливо RGB шкіра рішення спірне для подібної гри, але це круто та різноманітно! Далі — зміни, що впливають на геймплей, тобто на хітбокс структуру, — це зростання та комплекція. Мін/Макс зростання - від 1.5 до 2.0 м, комплекція це відносна ширина плечей та тазу. Також ще я не знаю, чи потрібно додавати повноту персонажу. У персонажа звичайно можна налаштовувати обличчя, зачіску та ін. Одяг у цій грі більше предметом, ніж елементом скіна.
7. Онлайн.
Можливо, це нереалізована ідея, але я б додав один спільний світ для всіх гравців. Можна зробити процедурно генерованим, міста гравці будуватимуть самі (спірно, але можливо). А також розбити його на сектори для того, щоб він тримався на серверах. Але онлайн я відніс би до моменту, коли ожиотаж на гру починав би спадати, тобто як окреме оновлення.
Виходить, крім самої гри, є ще 5 напрямків:
1) магія, якщо її додавати
2) вбудовані чити, редактор карт та суперздатності (конфліктує з магією?)
3) оновлення зварювальників
4) підтримка модифікацій
5) глобальний онлайн зі своєю економікою та ММОшністю
Як вам?
Нещодавно оновлені теми
Допоможіть! Раніше я міг грати у мультиплеєр, а зараз ні. Я граю на телефоні, підкажіть, що потрібно зробити, щоб мультиплеєр працював.
На PS4 не можу навести на ціль, стріляю врозкид. Всі норми, бігаю, стрибаю, а от прицілитися не можу. Вже п'ять днів у пошуках ніхто не знає. Тільки починаю прицілюватись, і по всьому екрану ковбасить. У кого, може, було схоже лихо?
Характеристики ПК:
GTX 1650
Ryzen 5 3600
16 ГБ «Опери» 3200 МГц
Нещодавно оновив дрова материнки та видяхи, в «Майні» фпс від 100 до 200–30 до 80 (тільки в «Майне», без шейдерів та високих налаштуваннях графіки).
У «Кіберпанку» фпс 20–25, хоча у людей на «Ютубі» з такими характеристиками фпс набагато більше, що робити, не знаю, також у «Дум Етернал» на низьких і середніх, а перших фпс однаковий і в районі 30-40, і у людей на «Ютубі» (у людей, у всіх каналів, не тільки російськомовних, а всіх, навіть з 100 передплатниками) фпс більше, допоможіть, будь ласка.
Проходжу квест, стоїть вибір, кого виселити зі склепу. Починаю гуглити, на тлі з'явився скрип, і за кілька секунд відчиняються двері і заходить собака, потім кішка, потім ще собаки. Великдень чи баг?
Причому кішки шиплять на собак, а собаки просто на місці стоять.
Назва квесту "Вічний спокій", "Відьмак 3: Дике Полювання", ДЛС "Кров і вино".